Sokołów

Przedsiębiorstwo Przemysłu Mięsnego w Sokołowie Podlaskim zostało założone w roku 1976. Jednak w skład spółki wchodzą firmy, które swoje początki mają aż w XIX wieku – w roku 1899 została otwarta rzeźnia w Poznaniu (oddział w Robakowie). Obecnie w skład spółki akcyjnej „SOKOŁÓW” wchodzi aż siedem przedsiębiorstw produkcyjnych, główna siedziba firmy znajduje się w Sokołowie Podlaskim. Spółka jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych marek na polskim rynku, posiada ona również uprawnienia eksportowe, dzięki czemu polskie wędliny oraz mięso trafiają na rynki m.in.: USA, UE, Rosji, Ukrainy, Korei.

Spółka stosuje nowoczesne urządzenia i technologie, które pozwalają na wytwarzanie szerokiego wachlarza produktów. Firma produkuje około 22 tys. ton mięsa oraz jego przetworów w ciągu miesiąca. Polskie wędliny oraz mięso produkowane przez „SOKOŁÓW” są najwyższej jakości, w asortymencie firmy można znaleźć m.in.: świeże mięso wołowe oraz wieprzowe, mięso do pieczenia, wędliny parzone, szynki, kiełbasy, dania gotowe, konserwy, mięso kulinarne.

Polskie jedzenie poza granicami naszego kraju, nawet wśród największych smakoszy, cieszy się dużym uznaniem. Polska żywność kupowana jest nie tylko przez Polaków mieszkających zagranicą, ale również przez rodowitych mieszkańców danego kraju. Nasze produkty bardzo często zastępują rodzime artykuły spożywcze. Największą popularnością cieszą się polskie kiełbasy, mięsa oraz przetwory. Na pozytywną opinię o polskich produktach istotny wpływ mają produkty firmy „SOKOŁÓW”, która swoim klientom oferuje świeże produkty tylko najwyższej jakości. W przeciwieństwie do zagranicznych producentów polskie jedzenie nie zawiera dużej ilości konserwantów i sztucznych barwników. „SOKOŁÓW” słynie z tego, że ogromną wagę przywiązuje do walorów smakowych – polskie kiełbasy, przetwory mięsne czy też dania gotowe przyprawiane są tak, aby uzyskały one unikalny i wyjątkowy smak.